\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 37682 Re: Integraal Ik bedoelde eigenlijk ò(1-t3)tot de 50ste t5dt maar ik heb dt blijkbaar verkeerd getypt (ik zou niet weten hoe je dan 'tot de 50ste' dan moet typen) Kan iemand me bij deze ntegraal helpen? Nele Nele 3de graad ASO - vrijdag 6 mei 2005 Antwoord Beste Nele, Dat is al wat logischer, anders was het wel erg makkelijk. 50 kan je net zoals die 5 als macht noteren met de [ sup ]-tag. ò(1-t3)50t5 dt Stel 1-t3 = u = -3t2dt = du = t2dt = du/-3 = t3 = 1-u = -1/3 * òu50(1-u) du Hier kan je weer haakjes uitwerken, term-per-term integreren en terug substitueren. Na wat vereenvoudiging hoor je te vinden: ((t3-1)51*(51t3+1))/7956 (+C) mvg, Tom td vrijdag 6 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik bedoelde eigenlijk ò(1-t3)tot de 50ste t5dt maar ik heb dt blijkbaar verkeerd getypt (ik zou niet weten hoe je dan 'tot de 50ste' dan moet typen) Kan iemand me bij deze ntegraal helpen? Nele Nele 3de graad ASO - vrijdag 6 mei 2005
Nele 3de graad ASO - vrijdag 6 mei 2005
Beste Nele, Dat is al wat logischer, anders was het wel erg makkelijk. 50 kan je net zoals die 5 als macht noteren met de [ sup ]-tag. ò(1-t3)50t5 dt Stel 1-t3 = u = -3t2dt = du = t2dt = du/-3 = t3 = 1-u = -1/3 * òu50(1-u) du Hier kan je weer haakjes uitwerken, term-per-term integreren en terug substitueren. Na wat vereenvoudiging hoor je te vinden: ((t3-1)51*(51t3+1))/7956 (+C) mvg, Tom td vrijdag 6 mei 2005
td vrijdag 6 mei 2005
©2001-2024 WisFaq