Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 3611 

Re: Oppervlakte en omtrek cirkel

Als je de oppervlakte met de diameter uit moet rekenen, wat is dan 1/4?
Bedoel je dan 1/4 deel van de diameter of 1/4 als decimaal getal? {0,25)

camiel
Iets anders - donderdag 5 mei 2005

Antwoord

Die 1/4 komt van het feit dat de diameter 2 keer de straal is.... dus:
O=pr2, maar omdat r=1/2d kan je ook schrijven:

O=p(1/4d)2=p·1/4·d2=1/4pd2

Dus is 1/4 gewoon de factor waarmee je moet vermenigvuldigen als je in plaats van de straal de diameter neemt. Verder zou ik er maar niks achter zoeken. Hopelijk helpt dat...

WvR
donderdag 5 mei 2005

©2001-2024 WisFaq