\require{AMSmath} Stelsel met 3 vgl oplossen met COMBINATIE methode ik snap volledig hoe dit werkt , maar tlukt me niet om dit op te lossen. a = x + 2y b = x - 3z c = 2y - 3z a,b en c beschouw je als gekende getallen , en dus is het de bedoeling om x,y en z in functie van a,b en c te schrijven. Dries Student Hoger Onderwijs België - woensdag 4 mei 2005 Antwoord Beste Dries, Afspraak notatie: (1) = (1)+2*(2) betekent dat ik vergelijking 1 vervang door vgl 1 + 2 keer vgl 2. Ik nummer de vergelijkingen even: (1): x + 2y = a (2): x - 3z = b (3): 2y - 3z = c (1) = (1)-(2) (1): 2y + 3z = a - b (2): x - 3z = b (3): 2y - 3z = c (3) = (3)+(1) (1): 2y + 3z = a - b (2): x - 3z = b (3): 4y = a - b + c = y = (a - b + c)/4 Nu kan je y substitueren in (1) of nog wat verder combineren zoals bvb (1) + (2) om 3z uit één van de 2 kwijt te spelen. Uiteindelijk zou je moeten vinden: x = (a + b - c)/2 y = (a - b + c)/4 z = (a - b - c)/6 mvg, Tom td woensdag 4 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik snap volledig hoe dit werkt , maar tlukt me niet om dit op te lossen. a = x + 2y b = x - 3z c = 2y - 3z a,b en c beschouw je als gekende getallen , en dus is het de bedoeling om x,y en z in functie van a,b en c te schrijven. Dries Student Hoger Onderwijs België - woensdag 4 mei 2005
Dries Student Hoger Onderwijs België - woensdag 4 mei 2005
Beste Dries, Afspraak notatie: (1) = (1)+2*(2) betekent dat ik vergelijking 1 vervang door vgl 1 + 2 keer vgl 2. Ik nummer de vergelijkingen even: (1): x + 2y = a (2): x - 3z = b (3): 2y - 3z = c (1) = (1)-(2) (1): 2y + 3z = a - b (2): x - 3z = b (3): 2y - 3z = c (3) = (3)+(1) (1): 2y + 3z = a - b (2): x - 3z = b (3): 4y = a - b + c = y = (a - b + c)/4 Nu kan je y substitueren in (1) of nog wat verder combineren zoals bvb (1) + (2) om 3z uit één van de 2 kwijt te spelen. Uiteindelijk zou je moeten vinden: x = (a + b - c)/2 y = (a - b + c)/4 z = (a - b - c)/6 mvg, Tom td woensdag 4 mei 2005
td woensdag 4 mei 2005
©2001-2024 WisFaq