Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Van ton naar m³

Hoe berekent men het aantal m3 van 36 ton aarde?

marino
Iets anders - dinsdag 25 juni 2002

Antwoord

Tja.. m3 is een inhoudsmaat en ton is een maat voor massa. Dat is moeilijk vergelijken. Maar met het soortelijk gewicht van aarde zou het moeten kunnen. Een ton is 1000 kg. Neem voor het s.g. van aarde bijvoorbeeld 0,8 kg/liter (ik neem maar wat...:-) en kies voor de inhoud (in dm3) v. Dan moet met de wetenschap dat 1 dm3=1 liter gelden:
0,8=36.000/v
Dus v=36.000/0,8=45.000 dm3=45 m3

Maar dit was maar een voorbeeld. Nu zelf nog even het s.g. van aarde opzoeken.

Zie vraag 1359

WvR
dinsdag 25 juni 2002

©2001-2024 WisFaq