Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken van de steekproefgrootte en z waarde?

Hoi,

Als eerst ben ik een totaal leek op het gebied van wiskunde:). Ben opdit moment bezig met een stage waarbij ik 2871 dezelfde activiteiten van een process moet beoordelen.

Nou kan ik nooit alle activiteiten beoordelen, en wil ik een steekproef houden. Nou heb ik van alles zitten lezen hier op jullie site. En mijn vraag is hoe bereken ik de z waarde, bij een nauwkeurigheid van 95% is de z-waarde 1,96 heb ik gelezen. Maar hoeveel is dit bij 90% of 80% en hoe bereken ik deze zodat ik het kan onderbouwen.

Bedankt

Yunus
Student hbo - dinsdag 3 mei 2005

Antwoord

P(-gXg)=0,95 Û g=1,96
P(-gXg)=0,90 Û g=1,65
P(-gXg)=0,80 Û g=1,28
Uit een standaard normale verdeling met behulp van tabel of (nog makkelijker) GRM

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
dinsdag 10 mei 2005

©2001-2025 WisFaq