Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskundige notatie vergelijkingen

Ik heb vroeger (?) op de middelbare school geleerd om de regels van de oplossing van een vergelijking allereerst te voorzien van een Û. Nu ik mijn dochter dit heb aangeleerd (middelbare school HAVO/VWO) wordt haar verteld dat dit niet (meer) zo moet.

Klopt dit? Ergo, hoe worden, notatie-technisch, de regels van de oplossing van een vergelijking dan verbonden ? Of helemaal niet (meer) ?

Bedankt

Johan
Ouder - maandag 2 mei 2005

Antwoord

Klopt.. wij ook.... Tegenwoordig zet men de verschillende stappen van de oplossing gewoon onder elkaar zonder het Û-teken:

3x-4=5-x
4x-4=5
4x=9
x=9/4

Niet zo gek toch? Wat niet wil zeggen dat het niet zou mogen... dat is niet het geval. Althans dat is niet te hopen...

Zie ook Het oplossen van vergelijkingen en stelsels

WvR
maandag 2 mei 2005

©2001-2024 WisFaq