\require{AMSmath} Delingen met veeltermen Hoe kan ik p en q bepalen zodat:f(x)=x4+px2+qx+p deelbaar is door x-3 en x+2? Roel Overige TSO-BSO - maandag 2 mei 2005 Antwoord De rest van de deling van een veelterm f(x) door (x-a) is f(a). Stel dus dat f(3)=0 en f(-2)=0 en los het bekomen stelsel op naar p en q. cl maandag 2 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik p en q bepalen zodat:f(x)=x4+px2+qx+p deelbaar is door x-3 en x+2? Roel Overige TSO-BSO - maandag 2 mei 2005
Roel Overige TSO-BSO - maandag 2 mei 2005
De rest van de deling van een veelterm f(x) door (x-a) is f(a). Stel dus dat f(3)=0 en f(-2)=0 en los het bekomen stelsel op naar p en q. cl maandag 2 mei 2005
cl maandag 2 mei 2005
©2001-2024 WisFaq