\require{AMSmath} Hoe bewijs ik deze stelling? $\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ k \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - 1} \\ {k - 1} \\\end{array}} \right) + \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - 1} \\ k \\\end{array}} \right)$ m Student universiteit - donderdag 28 april 2005 Antwoord Ik begin maar rechts en gebruik de definitie van 'p boven q' voor elk van de termen. Dat geeft de som van twee breuken die gelijknamig gemaakt kunnen worden:De som van de tellers geeft dann·(n-1)! = n!Klaar! dk donderdag 28 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ k \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - 1} \\ {k - 1} \\\end{array}} \right) + \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - 1} \\ k \\\end{array}} \right)$ m Student universiteit - donderdag 28 april 2005
m Student universiteit - donderdag 28 april 2005
Ik begin maar rechts en gebruik de definitie van 'p boven q' voor elk van de termen. Dat geeft de som van twee breuken die gelijknamig gemaakt kunnen worden:De som van de tellers geeft dann·(n-1)! = n!Klaar! dk donderdag 28 april 2005
dk donderdag 28 april 2005
©2001-2024 WisFaq