Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische Ongelijkheden

Is deze vergelijking exact oplosbaar?
Ik was zelf bezig maar kwam er niet uit. Maple geeft ook een output met iets van LambertW erin.

Þ Zelf ben ik gekomen tot 4x = 8x

log2(x) 2x-4

BvD

Maikel
Student hbo - woensdag 27 april 2005

Antwoord

Nee, behalve in uitzonderlijke gevallen zijn dergelijke vergelijkingen (exponentiele en veeltermfuncties zijn van een ander kaliber, zo zal ook cos(x)=4-x problemen geven, of tan(x)=2x), niet exact oplosbaar, in de zin dat je de oplossingen niet kan uitdrukken met zogenaamde "elementaire" functies en bewerkingen.

cl
woensdag 27 april 2005

©2001-2024 WisFaq