\require{AMSmath} Afgeleiden hallo,ik heb een vraagjeik snap niet hoe je als je v' = ln 2x hebt de v er moet uithalenof als je v' = lnx/ln2 hier de v er moet uithalenik ken de formule x^n = x^n+1 / n+1 maar dat kan je hier uiteraard niet gebruikenhoe moet ik dergelijke dingen aanpakken ?dank! anke 3de graad ASO - dinsdag 26 april 2005 Antwoord Anke, als v'=ln2x dan is v=òln2xdx=xln2x-òxdln2x= xln2x-ò2x/(2x)dx=xln2x-x+C. De tweede gaat analoog.Groetend, kn dinsdag 26 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo,ik heb een vraagjeik snap niet hoe je als je v' = ln 2x hebt de v er moet uithalenof als je v' = lnx/ln2 hier de v er moet uithalenik ken de formule x^n = x^n+1 / n+1 maar dat kan je hier uiteraard niet gebruikenhoe moet ik dergelijke dingen aanpakken ?dank! anke 3de graad ASO - dinsdag 26 april 2005
anke 3de graad ASO - dinsdag 26 april 2005
Anke, als v'=ln2x dan is v=òln2xdx=xln2x-òxdln2x= xln2x-ò2x/(2x)dx=xln2x-x+C. De tweede gaat analoog.Groetend, kn dinsdag 26 april 2005
kn dinsdag 26 april 2005
©2001-2024 WisFaq