Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 37324 

Re: Partiëel integreren

oke bedankt !

ik heb dan nog een vraagje over volgende oef

ò(Bgsin Öx) / (Ö(1-x))

als ik u uitleg volg en ik zoek een afgeleide van een integratievariabele dan zou ik denken

v'= 1 / Ö(1-x) omdat hier misschien een bgsin in teherkennen ismaar het kwadraat ontbreekt dan weer
bgsin Öx is dan u

klopt dit ?

nicky
3de graad ASO - dinsdag 26 april 2005

Antwoord

Je hoeft het niet altijd te ver te zoeken:
als je v' bekijkt, stel eens
t=Ö(1-x)
dt=1/(2Ö(1-x)) dx
dus v=òv' dx = ò2t/tdt=2t=2Ö(1-x)

En nu gewoon verdergaan, alleen vrees ik dat je er niet zomaar komt... Heb je die opgave zelf verzonnen? of heb je toevallig niet ergens iets fout overgeschreven?

km
dinsdag 26 april 2005

 Re: Re: Partiëel integreren 

©2001-2024 WisFaq