\require{AMSmath} Formules gelijkstellen F(x)= ÖXG(x)= -1/2x + 4Bereken de coordinaten van het snijpunt.Ik begrijp het totÖx= -1/2x + 4kwadrateren om de wortel weg te werken dus:X= 1/4 X2 +16In de uitwerking staat er bij deze stap: X= 1/4 X2 -4X + 16Ik begrijp niet hoe zij aan -4X komen. susann Student hbo - dinsdag 26 april 2005 Antwoord Beste Susannah,Bij het uitwerken van een tweeterm in het kwadraat moet je het dubbelproduct niet vergeten!Immers: (a+b)2 = a2 + 2ab + b2In jouw geval is dat dus 2 * (-x/2) * 4 = -4xmvg,Tom td dinsdag 26 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
F(x)= ÖXG(x)= -1/2x + 4Bereken de coordinaten van het snijpunt.Ik begrijp het totÖx= -1/2x + 4kwadrateren om de wortel weg te werken dus:X= 1/4 X2 +16In de uitwerking staat er bij deze stap: X= 1/4 X2 -4X + 16Ik begrijp niet hoe zij aan -4X komen. susann Student hbo - dinsdag 26 april 2005
susann Student hbo - dinsdag 26 april 2005
Beste Susannah,Bij het uitwerken van een tweeterm in het kwadraat moet je het dubbelproduct niet vergeten!Immers: (a+b)2 = a2 + 2ab + b2In jouw geval is dat dus 2 * (-x/2) * 4 = -4xmvg,Tom td dinsdag 26 april 2005
td dinsdag 26 april 2005
©2001-2024 WisFaq