Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Decimale stelsel

vanwaar de naam decimaal stelsel??
en de waarde van 3° is 1 waarom is dit zo??

kady
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 26 april 2005

Antwoord

1=unus
2=duo/bi
3=tres
4=quattuor
5=quinque
6=sex
7=septem
8=octo
9=novem
10=decem
en dat laatste, daar komt decimaal van, want dat is het tiendelig stelsel.

Waarom 30=1, tja dat is omdat men het niet goed wist en 1 voor de meesten de beste keuze was. Zo is de functie x-ax continu door die keuze. En er zullen nog wel redenen zijn.

Koen

km
dinsdag 26 april 2005

©2001-2024 WisFaq