Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pythagoreische drietallen

Hallo,
Ik ben op zoek naar pythagoreische drietallen die onderling priem zijn en dus geen gemeenschappelijke delers hebben. Is het zo dat als je een oneven getal neemt bijv 3, het kwadrateert en vervolgens 'eerlijk' verdeelt (32=9 = 4+5) je zo alle 'echte' pythagoreische drietallen vindt?

Esther
Student universiteit - maandag 25 april 2005

Antwoord

Tegenvoorbeeld:
82+152=64+225=289=172
Met de manier die jij aangeeft kun je alleen pythagoreische drietallen krijgen waarvan de grootste 1 verschillen.

hk
maandag 25 april 2005

©2001-2024 WisFaq