Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poisson

Beste mevr/nr,

Ik probeer met l=25 en k=25 m.b.v. Poisson de P(x 25) uit te rekenen.
Ik vul deze waarden in de formule in en kom de hele tijd op 0,0795 uit. Maar dit is P(x=25). Hoe reken ik P(x25)uit? Ik weet dat het antwoord o,5529 is.

Mvg,
Maarten

Maarte
Student universiteit - maandag 25 april 2005

Antwoord

De Poisson-verdeling is een discrete verdeling.
Bij een continue verdeling (voorbeel normale verdeling) zou je de integraal nemen van -¥ tot 25 van de verdelingsfunctie.
Bij een discrete verdeling worden integralen sommen.

Dus voor de Poisson-verdeling
P(x25)=P(x=0)+P(x=1)+P(x=2)+...+P(x=25)

Dit is natuurlijk een lang sommetje. Maar met wat geknutsel is het nog wel te doen (bij benadering).

Koen

km
maandag 25 april 2005

©2001-2024 WisFaq