Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 37204 

Re: Kansverdelingen

Beste,

(1)
Ik had vergeten vermelden dat ik met X het aantal witte knikkers bedoelde (vandaar de X=0). Maar dat zal bijgevolg wel fout zijn...
Om eerlijk te zijn volg ik uw redenering niet zo goed... Hoe komt u bv aan '1' en '0'?

(2)
Ik zal dat eens proberen...

Bedankt voor uw hulp...

Veerle
3de graad ASO - zondag 24 april 2005

Antwoord

Nochtans staat er in de opgave wat X moet voorstellen, dus daar kan je niet omheen. Beginnen met "" ipv "=" lijkt misschien niet evident, maar het redeneert eigenlijk nog wel best handig.

Zie je in dat bijvoorbeeld P[X=2]=P[X1]-P[X2]?

Maak ook de observatie
- dat P[X0]=1 (X kan niet 0 zijn, want er is minstens 1 trekking nodig, waaruit volgt dat alle mogelijkheden in X0 zitten)
- dat P[X4]=0 (het kan niet dat er na 4 trekkingen nog altijd geen witte knikker is getrokken, aangezien er maar 3 zwarte knikkers in de urn zitten)

cl
maandag 25 april 2005

©2001-2025 WisFaq