\require{AMSmath} Uitwerken van de afgeleide na toepassing kettingregel Heb een probleempje met het uitwerken van de functie: F(x)=Ö3600-2880t+832t2 Zover ben ik gekomen: Je gebruikt de kettingregel. Eerst stel ik op: f'(X)=A'·Y' A= 3600-2880t+832t2 Y= A^1/2 Ok, nu volgt: 0,5·(3600-2880t+832t2)^-0,5·2880+1664t Dit wil ik dan verder uitwerken. Het antwoordenboekje geeft als antwoord: -2880+1664t/2Ö(3600-2880t+832t2)[/WORTEL] Maar ik zou zeggen: 0,5·2880+1664t = 1440+832t/Ö(3600-2880t+832t2)[/WORTEL] Kunt u mij uitleggen hoe het antwoordenboekje komt op 2Ö[/WORTEL] In een andere functie zoals: Ö10X-1[/WORTEL] kan ik wel gewoon 0,5 · 10 = 5 doen en dan kom ik goed uit op: 5/Ö(10X-1)[/WORTEL] Alex Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 april 2005 Antwoord Zou het niet allemaal gewoon hetzelfde kunnen zijn ?? (afgezien van dat minnetje dat je onder tafel veegt) Kijk eens naar: 7/(2·Ö3) = 7·0,5/Ö3 Met een rekenmachine kun je ook nog uitrekenen dat dit echt klopt. Met vriendelijke groet JaDeX jadex zondag 24 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Heb een probleempje met het uitwerken van de functie: F(x)=Ö3600-2880t+832t2 Zover ben ik gekomen: Je gebruikt de kettingregel. Eerst stel ik op: f'(X)=A'·Y' A= 3600-2880t+832t2 Y= A^1/2 Ok, nu volgt: 0,5·(3600-2880t+832t2)^-0,5·2880+1664t Dit wil ik dan verder uitwerken. Het antwoordenboekje geeft als antwoord: -2880+1664t/2Ö(3600-2880t+832t2)[/WORTEL] Maar ik zou zeggen: 0,5·2880+1664t = 1440+832t/Ö(3600-2880t+832t2)[/WORTEL] Kunt u mij uitleggen hoe het antwoordenboekje komt op 2Ö[/WORTEL] In een andere functie zoals: Ö10X-1[/WORTEL] kan ik wel gewoon 0,5 · 10 = 5 doen en dan kom ik goed uit op: 5/Ö(10X-1)[/WORTEL] Alex Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 april 2005
Alex Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 april 2005
Zou het niet allemaal gewoon hetzelfde kunnen zijn ?? (afgezien van dat minnetje dat je onder tafel veegt) Kijk eens naar: 7/(2·Ö3) = 7·0,5/Ö3 Met een rekenmachine kun je ook nog uitrekenen dat dit echt klopt. Met vriendelijke groet JaDeX jadex zondag 24 april 2005
jadex zondag 24 april 2005
©2001-2024 WisFaq