Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutie

ò(sinxcosxdx)/Ö(2-(sinx)^4)

ik voer substitutie uit : u = sin2x dus du = 2sinxcosxdx
dit kunnen we adhv dubbele hoek anders noteren nl du = sin 2xdx
dus dx = du/(sin2x)

teller : sinx cos x = (sin2x)/2 volgens dubbele hoek

ò(sin2x*dx)/(2sin2x*Ö(2-u2)) = (1/2)ò(du/ (Ö(2*(1-(u2/2)))) = (1/2Ö2)*ò(du/Ö(1-(u2/2))

ik denk dat ik nu op de één of andere manier een bgsin moet bekomen maar ik weet niet hoe

dankjewel! xNickyx

nicky
3de graad ASO - zondag 24 april 2005

Antwoord

De dubbele hoek er bij halen mag, maar maakt natuurlijk niet veel uit, je schrapt sinxcosx zowiezo. Verder is de oefening vrijwel opgelost (goed zo). Maak de substitutie u=tÖ2 om van de noemer bij u2 af te geraken. Ok?

cl
zondag 24 april 2005

©2001-2024 WisFaq