Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

90% betrouwbaarheidsinterval voor het verschil tussen de groepen

Beschouw het 90% betrouwbaarheidsinterval voor het verschil tussen de groepen "Mavo"en "Mavo"voor wat het percdentage rooksters betreft

Voor de ondergrens G1 van dit interval geldt:

* gegevens:
              Roken
nee ja Totaal
Mavo 32 35 67
Mavo 63 29 92
Mavo 40 10 50
totaal 135 74 209
Hoe doe je dat, want ik krijg het maar neit voor mekaar om het goede antwoord te krijgen, heb antwoord moet zijn, 15% of = G1 20%

Rolf M
Student universiteit - zaterdag 23 april 2005

Antwoord

p1 is de fractie rokers in Mavo. Dat is 35/67 = 0,5224
p2 is de fractie rokers in Mavo. Dat is 10/50 = 0,20

De verschilvariabele uit de steekproef is 0,3224.
Als je daar een betrouwbaarheidsinterval om heen maakt moet dat altijd midden 0,3224 hebben. Dat betekent dat je antwoord zeker niet klopt.

Ik kom uit op iets van 19% werkelijk verschil 46%.
Hierbij mag wel aangetekend worden dat de steekproef (met name die 50) eigenlijk te klein is om de betreffende berekeningen te mogen uitvoeren.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 24 april 2005

©2001-2024 WisFaq