Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Automobilisten

Automobilisten rijden met snelheden die normaal verdeeld zijn met een gemiddelde van 60 en een standaarddeviatie van 15 km per uur.

Bij een snelheidscontrole worden 20 automobilisten gecontroleerd. De maximum snelheid is 80 km per uur. Hoe groot is de kans dat precies twee van hen te hard reden?

Deze vraag kan ik niet beantwoorden. Ik weet wel dat de kans dat automobilisten harder dan 80 km per uur rijden:

Z= x - µ/σ
Z= 80 - 60/15
Z= 1⅓
kans= 0,0918 (volgens tabel)

Alvast bedankt

Jerrel
Student hbo - zaterdag 23 april 2005

Antwoord

Jerrel,
Het aantal automobilisten dat te hard rijdt is binomiaal verdeeld met n=20 en p=0,0918.Gevraagd is dus de kans op 2 successen.Dat moet toch wel lukken.
Groetend,

kn
zaterdag 23 april 2005

©2001-2024 WisFaq