\require{AMSmath} Booglengte Ik zoek de booglengte van de grafiek ff(x)= Ö(x-1)3 met x Î(0,4)De formule voor de booglengte is: ò2p*f(x)*Ö(1+(f'(x))2)dxf'(x)= 1/(2Ö(6-x))*(-1)(f'(x))2= 1/(24-4x)dan hebben we:ò2p*Ö(6-x)*Ö(1+(1/(24-4x)))dxHoe los ik dit nu verder op? Kim 3de graad ASO - vrijdag 22 april 2005 Antwoord Beste Kim,Je maakt het iets te moeilijk, de formule voor een booglengte is namelijk:òÖ(1+f'(x)2) en niet meer Na wat rekenwerk hoor je dan de volgende integraal te vinden:ò1/2Ö(9x-5) dx met de juiste grenzen natuurlijk.mvg,Tom td vrijdag 22 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zoek de booglengte van de grafiek ff(x)= Ö(x-1)3 met x Î(0,4)De formule voor de booglengte is: ò2p*f(x)*Ö(1+(f'(x))2)dxf'(x)= 1/(2Ö(6-x))*(-1)(f'(x))2= 1/(24-4x)dan hebben we:ò2p*Ö(6-x)*Ö(1+(1/(24-4x)))dxHoe los ik dit nu verder op? Kim 3de graad ASO - vrijdag 22 april 2005
Kim 3de graad ASO - vrijdag 22 april 2005
Beste Kim,Je maakt het iets te moeilijk, de formule voor een booglengte is namelijk:òÖ(1+f'(x)2) en niet meer Na wat rekenwerk hoor je dan de volgende integraal te vinden:ò1/2Ö(9x-5) dx met de juiste grenzen natuurlijk.mvg,Tom td vrijdag 22 april 2005
td vrijdag 22 april 2005
©2001-2024 WisFaq