\require{AMSmath} Bepaal de volgende waarde Kunt u mij helpen met het bepalen van de volgende waarden (berekeningswijze en uitkomsten)? a) bepaal x uit x tot de macht 5 = 3log 5 b) bepaal x uit 3log(x2-4x-3)=2 Alvast bedankt! Jerrel Student hbo - vrijdag 22 april 2005 Antwoord Beste Jerrel, a) x5 = 3log(5) = x = (3log(5))1/5 b) 3log(x2-4x-3) = 2 = 3^3log(x2-4x-3) = 32 = x2-4x-3 = 9 = x2-4x-12 = 0 En dat is een gewone vierkantsvergelijking... mvg, Tom td vrijdag 22 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u mij helpen met het bepalen van de volgende waarden (berekeningswijze en uitkomsten)? a) bepaal x uit x tot de macht 5 = 3log 5 b) bepaal x uit 3log(x2-4x-3)=2 Alvast bedankt! Jerrel Student hbo - vrijdag 22 april 2005
Jerrel Student hbo - vrijdag 22 april 2005
Beste Jerrel, a) x5 = 3log(5) = x = (3log(5))1/5 b) 3log(x2-4x-3) = 2 = 3^3log(x2-4x-3) = 32 = x2-4x-3 = 9 = x2-4x-12 = 0 En dat is een gewone vierkantsvergelijking... mvg, Tom td vrijdag 22 april 2005
td vrijdag 22 april 2005
©2001-2024 WisFaq