\require{AMSmath} Maclaurin en Taylor Wat is het verschil tussen een taylorreeks en de reeks van maclaurin?Groetjes Iemand Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 april 2005 Antwoord Beste,Een Maclaurin-reeks is gewoon een speciaal geval van een Taylor-reeks, waarbij je de functie ontwikkelt rond het punt 0. ('a' = 0 in de Taylor-reeks)Dus f(x) = f(0) + f'(0)x + f''(0)x2/2! + ...mvg,Tom td donderdag 21 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is het verschil tussen een taylorreeks en de reeks van maclaurin?Groetjes Iemand Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 april 2005
Iemand Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 april 2005
Beste,Een Maclaurin-reeks is gewoon een speciaal geval van een Taylor-reeks, waarbij je de functie ontwikkelt rond het punt 0. ('a' = 0 in de Taylor-reeks)Dus f(x) = f(0) + f'(0)x + f''(0)x2/2! + ...mvg,Tom td donderdag 21 april 2005
td donderdag 21 april 2005
©2001-2024 WisFaq