\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 23801 Re: Afgeleide natuurlijke logaritme Hallo, ik snap alleen niet hoe je bij het 'verkleinen' van ln(6x)-ln(3x)--- ln(2x) maakt. Mij lijkt dat dat dan gewoon ln(3x) wordt.....Kunt u mij dat uitleggen.... Merel Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 april 2005 Antwoord Volgens de L0 van 1. Rekenregels machten en logartimen geldt: alog(b) + alog(c) = alog(b·c) Je kunt opdezelfde manier afleiden dat ook geldt: alog(b) - alog(c) = alog(b/c) Dus.... lukt het dan? WvR donderdag 21 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik snap alleen niet hoe je bij het 'verkleinen' van ln(6x)-ln(3x)--- ln(2x) maakt. Mij lijkt dat dat dan gewoon ln(3x) wordt.....Kunt u mij dat uitleggen.... Merel Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 april 2005
Merel Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 april 2005
Volgens de L0 van 1. Rekenregels machten en logartimen geldt: alog(b) + alog(c) = alog(b·c) Je kunt opdezelfde manier afleiden dat ook geldt: alog(b) - alog(c) = alog(b/c) Dus.... lukt het dan? WvR donderdag 21 april 2005
WvR donderdag 21 april 2005
©2001-2024 WisFaq