Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk

Hi!

Na een muziekfestival in een stad moet de politie ervoor zorgen dat het uitgaand verkeer zo vlot mogelijk verloopt. Om veilig te rijden, moet het maatgetal van de afstand tussen twee auto's 1/8 van het kwadraat van de snelheid bedragen. Als de wagens gemiddeld 4 meter lang zijn en ongeveer even snel rijden, bepaal dan het aantal wagens n dat elke minuut voorbij rijdt in fuctie van v.

Ik dacht:
auto 1 (4m) ______________1/8v2_______________auto 2 (4m)
dus n=(1/8v2+8)*60 - de lengte van de wagens die voorbij komen per minuut?
Maar het juiste antwoord is: 480v/(v2+32)???

N bedankje!!!

An
3de graad ASO - woensdag 20 april 2005

Antwoord

Als de snelheid constant is, dan is v=x/t waarbij v de snelheid, x de afgelegde weg en t de tijd die daarvoor nodig is.

Je weet dat t=60s en dat x een veelvoud moet zijn van (1/8 v2 +4)

Dus heb je:
60 * v= n* (1/8 v2+4)
=
n=60v/(1/8 v2+4)=480v/(v2+32)

Koen

km
woensdag 20 april 2005

©2001-2024 WisFaq