\require{AMSmath} Exponentiële verdeling Wat is de standaarddeviatie bij een exponentiële verdeling? Aleksa Student universiteit - woensdag 20 april 2005 Antwoord SD(X)=Ö(Var(X)) Var(X)=E((X-E(X))2)=E(X2-2XE(X)+E(X)2)=E(X2)-2E(X)2+E(X)2=E(X2)-E(X)2 In de formule voor E(X) met X~exp(l) heb je fX(x)= lexp(-lx) nodig. E(f(X))=òf(x)*fX(x) dx en dit over het bereik van X (bij de exponentiële verdeling is dan van 0 tot ¥ Hiermee kan je E(X) en E(X2) berekenen en dus ook Var(X). Je zal vinden dat E(X)=1/l en Var(X)=1/l2 Koen km woensdag 20 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de standaarddeviatie bij een exponentiële verdeling? Aleksa Student universiteit - woensdag 20 april 2005
Aleksa Student universiteit - woensdag 20 april 2005
SD(X)=Ö(Var(X)) Var(X)=E((X-E(X))2)=E(X2-2XE(X)+E(X)2)=E(X2)-2E(X)2+E(X)2=E(X2)-E(X)2 In de formule voor E(X) met X~exp(l) heb je fX(x)= lexp(-lx) nodig. E(f(X))=òf(x)*fX(x) dx en dit over het bereik van X (bij de exponentiële verdeling is dan van 0 tot ¥ Hiermee kan je E(X) en E(X2) berekenen en dus ook Var(X). Je zal vinden dat E(X)=1/l en Var(X)=1/l2 Koen km woensdag 20 april 2005
km woensdag 20 april 2005
©2001-2024 WisFaq