\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 36986 Re: Substitutie bij de eerste integraal krijg je dan 6 / (e^2x + e^x-2) = (A/ (e^x-1)) + (B/ (e^x-1) nadat we dit op gelijke noemer hebben gezet krijgen we dan 6/ noemer = (A*e^x + 2A + B*e^x-B)/ ((e^x-1)*(e^x+2)) hieruit volgt dat 6 = Ae^x + 2A + Be^x - B ik vraag me af hoe ik hier nu A en B moet uithalen ? anke 3de graad ASO - dinsdag 19 april 2005 Antwoord Beste Anke, Groepeer even in ex en constante termen: 6 = Aex + 2A + Bex - B = 6 = (A+B)ex + (2A-B) Vermits er in het linkerlid geen e-macht voorkomt leidt je hieruit af dat A+B gelijk moet zijn aan 0, en 2A-B aan 6. Dus je hebt een stelsel van 2 vgl in2 onbekenden: A+B = 0 = B = -A 2A - B = 6 = 3A = 6 = A = 2 Ù B = -2 mvg, Tom td dinsdag 19 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
bij de eerste integraal krijg je dan 6 / (e^2x + e^x-2) = (A/ (e^x-1)) + (B/ (e^x-1) nadat we dit op gelijke noemer hebben gezet krijgen we dan 6/ noemer = (A*e^x + 2A + B*e^x-B)/ ((e^x-1)*(e^x+2)) hieruit volgt dat 6 = Ae^x + 2A + Be^x - B ik vraag me af hoe ik hier nu A en B moet uithalen ? anke 3de graad ASO - dinsdag 19 april 2005
anke 3de graad ASO - dinsdag 19 april 2005
Beste Anke, Groepeer even in ex en constante termen: 6 = Aex + 2A + Bex - B = 6 = (A+B)ex + (2A-B) Vermits er in het linkerlid geen e-macht voorkomt leidt je hieruit af dat A+B gelijk moet zijn aan 0, en 2A-B aan 6. Dus je hebt een stelsel van 2 vgl in2 onbekenden: A+B = 0 = B = -A 2A - B = 6 = 3A = 6 = A = 2 Ù B = -2 mvg, Tom td dinsdag 19 april 2005
td dinsdag 19 april 2005
©2001-2024 WisFaq