Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud onder 3d grafiek

Ik heb onderstaande algemene functie voor een xyz assenstelsel:

z=c((-x²/a²+1)(-y²/b²+1))

Nu zoek ik de inhoud van het volume ingesloten door de functie en het grondvlak (waarbij het grondvlak dus een rechthoek is begrenst door x=a en x=-a en y=-b en y=b)

Dit is vast iets met integreren over x op het bereik –a tot a en over y op het bereik –b tot b…….

Maar ik heb geen idee hoe. Als jullie kunnen helpen graag!

Roy Be
Student universiteit - dinsdag 19 april 2005

Antwoord

Inderdaad:
Waar het eigenlijk op neerkomt is dat je de volgende volume-integraal uitrekent:q36945img1.gif


Nu kan je wel verder denk ik...



Koen

km
dinsdag 19 april 2005

©2001-2024 WisFaq