\require{AMSmath} Vraagstuk Gevraagd:Het KMI laat een weerballon op. De eerste minuut stijgt deze ballon 500 meter. Elke volgende minuut stijgt de ballon 12% minder dan de minuut ervoor.Hoeveel meter is de ballon gestegen na 10 minuten?Ik dacht: Sn= 10·((500-0.8810)/(1-0.88))Klopt dit?Na hoeveel minuten bereikt de ballon de grens van 5 kilometer? Hoe kom ik hieraan?Dank je! An 3de graad ASO - maandag 18 april 2005 Antwoord stijging(n) = 0.88 stijging(n-1) met stijging(1)=500, hier het expliciete voorschrift van vinden is een makkie.Bereken daarna de hoogte na n minuten: hoogte(n) = $\sum$stijging(j), waarbij j gaat van 1 tot n. Los hoogte(n)=5000 op. cl maandag 18 april 2005 Re: Vraagstuk ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gevraagd:Het KMI laat een weerballon op. De eerste minuut stijgt deze ballon 500 meter. Elke volgende minuut stijgt de ballon 12% minder dan de minuut ervoor.Hoeveel meter is de ballon gestegen na 10 minuten?Ik dacht: Sn= 10·((500-0.8810)/(1-0.88))Klopt dit?Na hoeveel minuten bereikt de ballon de grens van 5 kilometer? Hoe kom ik hieraan?Dank je! An 3de graad ASO - maandag 18 april 2005
An 3de graad ASO - maandag 18 april 2005
stijging(n) = 0.88 stijging(n-1) met stijging(1)=500, hier het expliciete voorschrift van vinden is een makkie.Bereken daarna de hoogte na n minuten: hoogte(n) = $\sum$stijging(j), waarbij j gaat van 1 tot n. Los hoogte(n)=5000 op. cl maandag 18 april 2005
cl maandag 18 april 2005
©2001-2024 WisFaq