Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Werpen met 2 dobbelstenen

Eej wisfaq.
Zouden jullie me kunnen helpen met de volgende opgave:

Op 2 overigens normale dobbelstenen zijn op het zijvlak dat gewoonlijk 6 ogen telt, slechts 5 ogen aangebracht. Bepaal de kans dat de som van het aantal ogen op de 2 stenen ten minste gelijk is aan 9.

Alvast bedankt...

Groetjes Rob

Rob
3de graad ASO - maandag 18 april 2005

Antwoord

Er zijn aan elke dobbelsteen 6 kanten, dus je kan de dobbelstenen op 62=36 manieren gooien.
Als je nu de kopels telt die voldoen aan de gebeurtenis, en je deelt dat aantal door 36, dan heb je de kans.

(4,5) x2 (want er staan 2 5'en op)
(5,5) x4 (want op beide staan 2 5'en)
(5,4) x2
=8 mogelijkheden

8/36=2/9 kans...

km
maandag 18 april 2005

©2001-2024 WisFaq