\require{AMSmath} Bewijs (x+y)n Hallo,ik moet dit bewijzen:(x+y)n = xn + nxn-1 ·y + ((n·(n-1))/2!)·xn-2 · y2 + ....Maak gebruik van reeksontwikkeling staat er ook bij, ik heb geen flauw idee hoe ik hieraan moet beginnen,bedankt bij voorbaat willem Student Hoger Onderwijs België - maandag 18 april 2005 Antwoord Je kan (x+y)n schrijven als xn(1+(y/x))nWaarschijnlijk heb je iets over taylor-reeksontwikkelingen gezien? f(t)=f(0)+f'(0)*t/1! + f"(0)*t2/2! ...Neem nu y/x=t. Dan kan je f(t)=(1+t)n nemen, en dan moeten we op het einde nog met xn vermenigvuldigen.En nu gewoon invullen:f(t)=f(0)+f'(0)*t/1! + f"(0)*t2/2! ...=1+n*t + n(n-1)/2! t2+..=f(y/x)=1+n*y/x+n(n-1)/2*(y2/x2)+...=(x+y)n=xnf(y/x)=xn+nxn-1y+(n(n-1)/2)x(n-2)y2+...ziezo...Koen km maandag 18 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,ik moet dit bewijzen:(x+y)n = xn + nxn-1 ·y + ((n·(n-1))/2!)·xn-2 · y2 + ....Maak gebruik van reeksontwikkeling staat er ook bij, ik heb geen flauw idee hoe ik hieraan moet beginnen,bedankt bij voorbaat willem Student Hoger Onderwijs België - maandag 18 april 2005
willem Student Hoger Onderwijs België - maandag 18 april 2005
Je kan (x+y)n schrijven als xn(1+(y/x))nWaarschijnlijk heb je iets over taylor-reeksontwikkelingen gezien? f(t)=f(0)+f'(0)*t/1! + f"(0)*t2/2! ...Neem nu y/x=t. Dan kan je f(t)=(1+t)n nemen, en dan moeten we op het einde nog met xn vermenigvuldigen.En nu gewoon invullen:f(t)=f(0)+f'(0)*t/1! + f"(0)*t2/2! ...=1+n*t + n(n-1)/2! t2+..=f(y/x)=1+n*y/x+n(n-1)/2*(y2/x2)+...=(x+y)n=xnf(y/x)=xn+nxn-1y+(n(n-1)/2)x(n-2)y2+...ziezo...Koen km maandag 18 april 2005
km maandag 18 april 2005
©2001-2024 WisFaq