\require{AMSmath} Exponentiële groei Hallo, ik heb een vraag over hoe ik deze som moet oplossen. 10 000 000 = 30 000 x 2^X Thnx TK TKM Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 17 april 2005 Antwoord Hallo, Zonder de macht in x af en neem dan de logaritme van beide leden: 30000*2x = 10000000 2x = 10000000/30000 = 1000/3 log(2x) = log(1000/3) x*log(2) = log(1000/3) x = log(1000/3)/log(2) 8.380821783 mvg, Tom td zondag 17 april 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik heb een vraag over hoe ik deze som moet oplossen. 10 000 000 = 30 000 x 2^X Thnx TK TKM Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 17 april 2005
TKM Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 17 april 2005
Hallo, Zonder de macht in x af en neem dan de logaritme van beide leden: 30000*2x = 10000000 2x = 10000000/30000 = 1000/3 log(2x) = log(1000/3) x*log(2) = log(1000/3) x = log(1000/3)/log(2) 8.380821783 mvg, Tom td zondag 17 april 2005
td zondag 17 april 2005
©2001-2025 WisFaq