Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maximale winst

Hoe bereken ik een kwadratische formule waarin de winst gegeven is? De formule is W=-0.02Q2+5.2Q-200.
W= winst en Q= aantal verkochte artikelen.

Lisett
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 april 2005

Antwoord

Als je bedoelt: voor welke waarde van Q is de winst (W) maximaal, dan moet je op zoek naar de top van de parabool. Als het goed is heb je ooit wel eens van de abc-formule gehoord denk ik..., maar nog handiger is de formule:

Qtop=-b/2a

Dus hier is dat: Qtop=-5,2/2·-0,02a=130

Lijkt je dat wat?

WvR
zondag 17 april 2005

©2001-2024 WisFaq