\require{AMSmath} Evenwichtsvergelijkingen Vergelijking 1 x sin 30° - y cos 45° = 0 Vergelijking 2 x cos 30° - y cos 45° - 20 = 0 In het boek staat uitgaande van vergelijking 1 kunnen we x als een veelvoud van y schrijven en het resultaat substitueren in vergelijking 2. nu heb ik dat dus gedaan: x = k × y hieruit kwam ik op k = 1,414213562 maar nu weet ik niet wat ik met dat getal moet doen in vergelijking 2. Werner Student hbo - zaterdag 16 april 2005 Antwoord Uit de eerste vergelijking haal je: x=cos(45)/sin(30) y Vul deze waarde voor x in in de tweede vergelijking: = cos(45)cos(30)y/sin(30) -y cos(45)=20 Hier haal je een waarde voor y uit (ofwel weet je de standaardwaarden van die sinussen en cosinussen van buiten ofwel kijk je in je tabelletje...) Als je de waarde van y hebt kan je die in de cursiefgedrukte uitdrukking substitueren en vind je ook x. Dat is dus gewoon een lineair stelseltje ;-) Koen km maandag 18 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vergelijking 1 x sin 30° - y cos 45° = 0 Vergelijking 2 x cos 30° - y cos 45° - 20 = 0 In het boek staat uitgaande van vergelijking 1 kunnen we x als een veelvoud van y schrijven en het resultaat substitueren in vergelijking 2. nu heb ik dat dus gedaan: x = k × y hieruit kwam ik op k = 1,414213562 maar nu weet ik niet wat ik met dat getal moet doen in vergelijking 2. Werner Student hbo - zaterdag 16 april 2005
Werner Student hbo - zaterdag 16 april 2005
Uit de eerste vergelijking haal je: x=cos(45)/sin(30) y Vul deze waarde voor x in in de tweede vergelijking: = cos(45)cos(30)y/sin(30) -y cos(45)=20 Hier haal je een waarde voor y uit (ofwel weet je de standaardwaarden van die sinussen en cosinussen van buiten ofwel kijk je in je tabelletje...) Als je de waarde van y hebt kan je die in de cursiefgedrukte uitdrukking substitueren en vind je ook x. Dat is dus gewoon een lineair stelseltje ;-) Koen km maandag 18 april 2005
km maandag 18 april 2005
©2001-2024 WisFaq