Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stochastische variabelen

Volgende opgave begrijp ik niet zo goed:

Men neemt 2 lampen uit een doos die 8 goede en 2 slechte lampen bevat. X is een anatal slechte lampen dat genomen wordt. Bereken de kansverdeling, het gemiddelde en de standaardafwijking van X.

Dus P(X=0)=8/10*7/9=28/45
maar dan blijkt: P(X=1)=2/10*8/9+8/10*2/9=16/45
Hoe komen ze bij deze optelling? Kan iemand me dat verduidelijken aub?

Alvast bedankt voor de hulp!

Groetjes

Veerle
3de graad ASO - vrijdag 15 april 2005

Antwoord

Met S:slechte lamp en G:goede lamp, dan is de kans op 1 slechte lamp: P(S,G)+P(G,S), dat wil zeggen precies op die volgorde!

WvR
vrijdag 15 april 2005

©2001-2024 WisFaq