Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gelijk stellen aan 0 bij grondtal e

ik heb een hoop geprobeerd maar ik kom er niet uit, ik heb deze functie: f(x)=x2e^x
nu is de vraag bereken de coordinaten van de toppen van de grafiek van f

ik heb een afgeleide gemaakt f'(x)=2x.e^x + x2.e^x
deze moet ik gelijkstellen aan 0.
ik snap niet hoe ik dit kan oplossen.

liefs,
irene

irene
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 15 april 2005

Antwoord

Je kunt xex buiten haakjes halen dan krijg je
xex(2+x)=0
dus x=0 of 2+x=0 (want ex wordt nooit nul)
dus x=0 of x=-2

En als je dat weet kun je y-coordinaten van toppen natuurlijk vlot uitrekenen.

hk
vrijdag 15 april 2005

©2001-2024 WisFaq