Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raaklijn

Ik kan dit niet bewijzen, kunnen jullie mij helpen? Dank bij voorbaat
Geg:
PA,PB zijn raaklijnen aan de cirkel C(O,r)
Raaklijn t aan de cirkel, raakt de cirkel tussen de punten A en B in het punt T
t doorsnede PA = M
t doorsnede PB = N
Te Bewijzen:
MôN= 90° - 1/2 APB

Fons
2de graad ASO - vrijdag 15 april 2005

Antwoord

Een plaatje om je op weg te helpen
q36795img1.gif
Kun je bewijzen dat de hoeken met een rondje aan elkaar gelijk zijn?
En de hoeken met een kruisje?
Brengt dat je op een idee?
succes,

Anneke
vrijdag 15 april 2005

 Re: Raaklijn 

©2001-2024 WisFaq