Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunten van een tweedegraadsfunctie

In economie heb je het breakevenpunt en het shutdownpunt. Volgens de leraar economie kun je die punten bepalen door de nulpunten van een tweedegraaddsfunctie te bepalen. Hoe bereken je de nulpunten van de resultaatsfunctie TR =
-70q2/6 + 200q - 500?

André
3de graad ASO - vrijdag 15 april 2005

Antwoord

Als je de nulpunten zoekt van TR = -70q2/6 + 200q - 500 dan moet je oplossen:
-70q2/6 + 200q - 500=0.
Vermenigvuldigen met -6 levert:
70q2-1200q+3000=0
Delen door 10 levert
7q2-120q+300=0
D=1202-4*7*300=6000
q=(120±Ö(6000))/14



hk
vrijdag 15 april 2005

©2001-2024 WisFaq