Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplace Transformatie

Hoe los ik de volgende vraag op? Kom er echt niet uit:
y(t)= 1- ò(t-t) y(t) dt t0

S
Student universiteit - woensdag 13 april 2005

Antwoord

S, Ik neem aan dat t loopt van 0 naar t.
Neem links en rechts de Laplace-getransformeerde.
Stel L(y(t))=F(s)en f(t)=ò(t-t)y(t)dt.
Nu is L(1)=1/s en L(f(t))=F(s)/s2.Invullen geeft:
F(s)=s/(s2+1), zodat y(t)=cos t.
Groetend,

kn
vrijdag 15 april 2005

©2001-2024 WisFaq