\require{AMSmath} Het berekenen van het controlegetal bij een rekeningnummer Hoe bereken je het controle getal van een rekeningnummer ? meliss Iets anders - dinsdag 12 april 2005 Antwoord Hetgeen hier volgt geldt voor de belgische bankrekeningnummers.Het controlegetal (de laatste twee cijfers) is de rest van de deling van de eerste 10 cijfers door 97.Bijvoorbeeld 234-5678901-692345678901 / 97 = 24182256.7113De rest is dan 0.7113 · 97 = 69Als je de toets 'MOD' (modulo) op je rekentoestel hebt kun je de rest ook berekenen metmod(2345678901,97) = 69 LL dinsdag 12 april 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je het controle getal van een rekeningnummer ? meliss Iets anders - dinsdag 12 april 2005
meliss Iets anders - dinsdag 12 april 2005
Hetgeen hier volgt geldt voor de belgische bankrekeningnummers.Het controlegetal (de laatste twee cijfers) is de rest van de deling van de eerste 10 cijfers door 97.Bijvoorbeeld 234-5678901-692345678901 / 97 = 24182256.7113De rest is dan 0.7113 · 97 = 69Als je de toets 'MOD' (modulo) op je rekentoestel hebt kun je de rest ook berekenen metmod(2345678901,97) = 69 LL dinsdag 12 april 2005
LL dinsdag 12 april 2005
©2001-2025 WisFaq