Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rotatiematrix

Hallo,

Ik zou graag willen weten hoe je de hoeken terug kan rekenen uit een rotatiematrix, bij een rotatie van bv. 30 graden om X, 30 graden om de Y en 30 graden om de Z.

Groeten en bij voorbaat dank Martijn

Martij
Student hbo - dinsdag 12 april 2005

Antwoord

Zo'n rotatiematrix kun je zelf wel opstellen. In die matrix komen namelijk de beelden van de eenheidsvectoren voor.
Een rotatie om de z as met hoek $\phi$ levert bijvoorbeeld de rotatiematrix:

$
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{\cos \phi } & { - \sin \phi } & 0 \\
{\sin \phi } & {\cos \phi } & 0 \\
0 & 0 & 1 \\
\end{array}} \right)
$

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
dinsdag 12 april 2005

Re: Rotatiematrix

©2001-2025 WisFaq