\require{AMSmath} Produktformules heb een vraagje: bereken tanc als tan 4c=24/7 en cÎI heb het al geprobeerd met 2t=(2t)/(1-t2) maar kom er niet uit wan tdan krijg zo'n rare vergelijking waar ik helemaal nie aan uit kom. Kunnen jullie me helpen met het oploss3en van deze som? BVD Paul Paul P Iets anders - maandag 11 april 2005 Antwoord Gegeven de formule : tan2x = 2tanx/(1-tan2x) Dus geldt ook tan4x = 2tan2x/(1-tan22x) Uit deze laatste formule kun je tan 2x berekenen uit tan 4x Je bekomt dan tan2x=3/4 en tan2x=-4/3 Uit de waarden voor tan2x kun je nu met de eerste formule tan x berekenen. En je bekomt zelfs heel eenvoudige oplossingen LL maandag 11 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
heb een vraagje: bereken tanc als tan 4c=24/7 en cÎI heb het al geprobeerd met 2t=(2t)/(1-t2) maar kom er niet uit wan tdan krijg zo'n rare vergelijking waar ik helemaal nie aan uit kom. Kunnen jullie me helpen met het oploss3en van deze som? BVD Paul Paul P Iets anders - maandag 11 april 2005
Paul P Iets anders - maandag 11 april 2005
Gegeven de formule : tan2x = 2tanx/(1-tan2x) Dus geldt ook tan4x = 2tan2x/(1-tan22x) Uit deze laatste formule kun je tan 2x berekenen uit tan 4x Je bekomt dan tan2x=3/4 en tan2x=-4/3 Uit de waarden voor tan2x kun je nu met de eerste formule tan x berekenen. En je bekomt zelfs heel eenvoudige oplossingen LL maandag 11 april 2005
LL maandag 11 april 2005
©2001-2024 WisFaq