Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansberekening

Hallo,

Op de volgende vraag weet ik wel het antwoord, maar het is mij niet duidelijk hoe men tot dat antwoord is gekomen:

Als er een kans is van 10% dat 'iets' zal gebeuren in een bepaald jaar. Dan is de kans dat dat zal gebeuren binnen 50 jaar 99.5%.
Hoe komt men aan die 99,5%?

Kunt u mij helpen?
Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Jerry

Jerry
Student universiteit - maandag 11 april 2005

Antwoord

Jerry.
De kans dat iets zal gebeuren binnen 50 jaar=
1- kans dat iets niet zal gebeuren binnen 50 jaar =
1- (0,90)^50=0.995.
Groetend,

kn
maandag 11 april 2005

©2001-2024 WisFaq