\require{AMSmath} Integralen Ik zoek de volgende integraal: ò(Ö(x2-9)/(x) Stel x = 3/ cos t Ö(x2-9) = 3 tan t dx= (3sint)/(cos2t) dt dus dan krijg je de volgende integraal: ò((3tant)/(3/cos t)*(3sin t)/(cos2t))dt = 3ò(tant*sint)/(cost) dt Hoe moet ik nu verder? Kim 3de graad ASO - maandag 11 april 2005 Antwoord Kim,. daar tan2t=sin2t/cos2t=(1/cos2t)-1, is de òtan2tdt=tan t-t+c.Nu is tant=Ö(x2-9)/3 en t=arccos(3/x). Succes . kn maandag 11 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zoek de volgende integraal: ò(Ö(x2-9)/(x) Stel x = 3/ cos t Ö(x2-9) = 3 tan t dx= (3sint)/(cos2t) dt dus dan krijg je de volgende integraal: ò((3tant)/(3/cos t)*(3sin t)/(cos2t))dt = 3ò(tant*sint)/(cost) dt Hoe moet ik nu verder? Kim 3de graad ASO - maandag 11 april 2005
Kim 3de graad ASO - maandag 11 april 2005
Kim,. daar tan2t=sin2t/cos2t=(1/cos2t)-1, is de òtan2tdt=tan t-t+c.Nu is tant=Ö(x2-9)/3 en t=arccos(3/x). Succes . kn maandag 11 april 2005
kn maandag 11 april 2005
©2001-2024 WisFaq