Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Fibonacci-rijen

Ik snap niet wat dit betekent?
F(n+2)=F(n+1)+F(n)
Alsjeblieft goed uitleggen en niet door verwijzen naar een andere site.

Vera
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 10 april 2005

Antwoord

Je zegt het maar....

De getallen in de rij van Fibonacci (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ...) worden wel aangegeven met F(n), waarbij n het nummer is van het getal in de rij.

Dus F(1) is het eerste getal in de rij, F(2) de tweede... enzovoort. De rest van van de getallen kan je dan vinden met:

F(n+2)=F(n+1)+F(n)

Neem je bijvoorbeeld n=1 dan staat er:

F(3)=F(2)+F(1) en dat is F(3)=1+1=2

Zo ook voor:

F(4)=F(3)+F(2)=2+1=3
F(5)=F(4)+F(3)=3+2=5
F(6)=F(5)+F(4)=5+3=8
Enz...

Hopelijk heb ik 't goed uitgelegd...

WvR
zondag 10 april 2005

©2001-2024 WisFaq