Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Heel wat meer vrije dagen op het alfrink

de meneer van dale-regel is sinds kort ongeldig, maar nu is toch dde regel : Heel Wat Meer Vrije Dagen Op het Alfrink de regel:
want:
H-haakjes
W-worteltrekken
M-machtverheffen
V-vermenigvuldigen
D-delen
O-optellen
A-aftrekken

Marian
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 10 april 2005

Antwoord

Beste Marianne,
Je volgorde klopt wel, maar onthoudt wel dat:
Worteltrekken en Machtverheffen, gaan zoals ze staan
Vermenigvuldigen en delen, gaan zoals ze staan
Optellen en aftrekken, gaan zoals ze staan.

Voorbeeldje:
8/4·3 wordt dus eerst 8/4 =2 en dan 2·3=6 en dus NIET 4·3=12 en dan 8/12=2/3

Kijk anders ook eens op:
Meneer van Dale (2)

M.v.g.
PHS

PHS
zondag 10 april 2005

©2001-2024 WisFaq