Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 36550 

Re: Moppentappen

Ik heb nog een tweede vraagje bij deze oefening:

stel dat een student is buitengevlogen, wat is de kans dat deze student slechts de gelegenheid heeft gekregen om één mop te tappen, wat ook zijn intenties waren?

zo was ik begonnen:
P(buiten na één mop|buiten)
= 1-(P(niet buiten na één mop|buiten)
= 1-P(buiten na 2moppen|buiten) + P(buiten na 3 moppen1buiten)
maar ik snap nu neit goed hoe ik het aantal intenties in rekening moet brengen

bedankt

jul
Student Hoger Onderwijs België - zondag 10 april 2005

Antwoord

P[buiten na 1|buiten] = P[buiten na 1 en buiten]/P[buiten] = P[buiten na 1]/P[buiten]

P[buiten na 1]
= P[buiten na 1|0 moppen].P[0 moppen]
+ P[buiten na 1|1 mop].P[1 mop]
+ P[buiten na 1|2 moppen].P[2 moppen]
+ P[buiten na 1|3 moppen].P[3 moppen]
= (1/2).P[intentie minstens 1 mop]
= 0.475

Met behulp van je eerste vraag komt er dan

P[buiten na 1|buiten] = 0.475/0.60625 = 0.7835051546...

cl
zondag 10 april 2005

©2001-2024 WisFaq