\require{AMSmath} Bewijs logaritme Bewijs de volgende stelling mnLOGx=nLOGx/1+nLOGm Hierbij zijn mn en de andere twee variabelen die met een n aan staan aangegeven de grondtallen Bertje Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 april 2005 Antwoord Beste Bertje, Ik zal bloga noteren voor de logaritme van a in grondtal b. Eigenschappen die ik toepas: 1) bloga = 1/(alogb) 2) cloga/clogb = bloga 3) cloga + clogb = clog(ab) mnlogx = nlogx/(1+nlogm) = 1/(mnlogx) = (1+nlogm)/nlogx = xlog(mn) = 1/nlogx + nlogm/nlogx = xlog(mn) = xlogn + xlogm = xlog(mn) = xlog(nm) mvg, Tom td zaterdag 9 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bewijs de volgende stelling mnLOGx=nLOGx/1+nLOGm Hierbij zijn mn en de andere twee variabelen die met een n aan staan aangegeven de grondtallen Bertje Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 april 2005
Bertje Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 april 2005
Beste Bertje, Ik zal bloga noteren voor de logaritme van a in grondtal b. Eigenschappen die ik toepas: 1) bloga = 1/(alogb) 2) cloga/clogb = bloga 3) cloga + clogb = clog(ab) mnlogx = nlogx/(1+nlogm) = 1/(mnlogx) = (1+nlogm)/nlogx = xlog(mn) = 1/nlogx + nlogm/nlogx = xlog(mn) = xlogn + xlogm = xlog(mn) = xlog(nm) mvg, Tom td zaterdag 9 april 2005
td zaterdag 9 april 2005
©2001-2024 WisFaq