\require{AMSmath} Veeltermen hallo een veelterm f(x) heeft bij deling x-2 rest 28 en bij deling x-3 rest rest 80 bepaal de rest van de deling f(x) door (x-2)(x-3) bart Overige TSO-BSO - zaterdag 9 april 2005 Antwoord f(x) = q1(x).(x-2) + 28 f(x) = q2(x).(x-3) + 80 Vermenigvuldig de eerste vergelijking met (x-3), de tweede met (x-2) en trek ze van elkaar af. Zie je wat er nu staat? cl zaterdag 9 april 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo een veelterm f(x) heeft bij deling x-2 rest 28 en bij deling x-3 rest rest 80 bepaal de rest van de deling f(x) door (x-2)(x-3) bart Overige TSO-BSO - zaterdag 9 april 2005
bart Overige TSO-BSO - zaterdag 9 april 2005
f(x) = q1(x).(x-2) + 28 f(x) = q2(x).(x-3) + 80 Vermenigvuldig de eerste vergelijking met (x-3), de tweede met (x-2) en trek ze van elkaar af. Zie je wat er nu staat? cl zaterdag 9 april 2005
cl zaterdag 9 april 2005
©2001-2025 WisFaq