\require{AMSmath} Wiskunde probleem De tweede breuk gaan we nog wat bewerken :De teller c2 schrijven we in de noemer van de noemer :c2/c2-v2 = 1/(c2-v2/c2)In de noemer van deze breuk staat nu c2-v2/c2 = 1-v2/c2Zo bekom je dus 1/(1-v2/c2) hoe kan je c2-v2/c2=1-v2/c2 zeggendie c2 in de noemer van v2/c2valt toch weg als je die buiten haken brengt en vervangt door 1.dus 1/1-v2.wilt u dit stap aub uitleggen.dank u wel meneer L2. Vahab 2de graad ASO - vrijdag 8 april 2005 Antwoord Bij (c2-v2)/c2 staat c2-v2 in de teller en c2 in de noemer.Nu is (c2-v2)/c2 = c2/c2 - v2/c2 = 1 - v2/c2 LL vrijdag 8 april 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De tweede breuk gaan we nog wat bewerken :De teller c2 schrijven we in de noemer van de noemer :c2/c2-v2 = 1/(c2-v2/c2)In de noemer van deze breuk staat nu c2-v2/c2 = 1-v2/c2Zo bekom je dus 1/(1-v2/c2) hoe kan je c2-v2/c2=1-v2/c2 zeggendie c2 in de noemer van v2/c2valt toch weg als je die buiten haken brengt en vervangt door 1.dus 1/1-v2.wilt u dit stap aub uitleggen.dank u wel meneer L2. Vahab 2de graad ASO - vrijdag 8 april 2005
Vahab 2de graad ASO - vrijdag 8 april 2005
Bij (c2-v2)/c2 staat c2-v2 in de teller en c2 in de noemer.Nu is (c2-v2)/c2 = c2/c2 - v2/c2 = 1 - v2/c2 LL vrijdag 8 april 2005
LL vrijdag 8 april 2005
©2001-2024 WisFaq